Konferencia

Lajtha László Népzenei Konferencia

A Lajtha László Népzenei Konferenciát most, 2021-ben rendezzük meg először, a martonvásári Trilla részeként. A konferenciaelőadások két fő téma köré szerveződnek: Lajtha László szellemi hagyatéka és öröksége, fókuszban népzenei írásaival és gyűjtéseivel; illetve a felsőfokú hangszeres népzeneoktatás lehetőségei magyar és európai példákat bemutatva.

Célunk, hogy felpezsdítsük a tapasztalatcserét, a bevált gyakorlatok megosztását az európai, gyakorlati fókuszú, népzeneoktatással foglalkozó felsőfokú intézmények között. Reméljük, hogy a konferencián nemzetközi szakmai kapcsolatok, hosszú távú együttműködések köttethetnek majd. Nem titkolt célunk az sem, hogy a konferencia előadóival és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének képviselőivel együtt egy új, nemzetközi hagyományos népzenei fesztivált alapozzunk meg.

A konferencián való részvétel védettségi igazolványhoz és regisztrációhoz kötött!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/f/7/f72fed88-bb37-47a9-9d6e-3056c30dd943/trillafesztival.hu/web/2021/wp-content/themes/trilla/template-parts/_konferencia_programok.php on line 33

Konferencia programok